Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunnanhallitus päättää tuulivoimaohjelman laatimisesta
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunnanhallitus päättää tuulivoimaohjelman laatimisesta

tuulimylly ja tuulivoima talvi suomi.jpeg
7.2.2024 16:16

Ranuan kunnalle aiotaan laatia tuulivoimaohjelma. Tuulivoimaohjelman tavoitteena on muun muassa kirjata selkeät kriteerit tuulivoimaloiden rakentamisen ohjaukseen ja selvittää kuntalaisten mielipiteitä. Tuulivoimaohjelmia on tehty kunnissa eri puolilla Suomea.

Ranuan tuulivoimaohjelman laatimisen taustalla on tuulivoimayhtiöiden kasvanut kiinnostus Ranuaa kohtaan. Viime syksynä Ranuan valtuusto päätti sallia tuulivoiman kaavoitusaloitteiden vastaanottamisen. Päätöksen jälkeen kuntaan on tullut neljä tuulivoiman kaavoitusaloitetta ja lisäksi useita kaavoitusaloitetta on tulossa.

Tuulivoimahankkeiden tilannekuvaa käytiin läpi valtuuston iltakoulussa 5. helmikuuta. Samassa yhteydessä keskusteltiin tuulivoiman mahdollista rakentamista ohjaavien periaatteiden, ohjelman ja kriteeristön tarpeellisuudesta.

Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila ehdottaa kunnanhallitukselle, että se päättää käynnistää tuulivoimaohjelman laatimisen, kilpailuttaa ohjelman laatimistyöhön konsultin, perustaa työn ohjaamista varten ohjausryhmän ja nimetä ohjausryhmän yhtä jäsentä lukuun ottamatta. Yhden jäsenen nimittäisi tekninen lautakunta.

Kunnanhallitus päättää asiasta ensi maanantaina 12. helmikuuta.

Kunnanhallituksen esityslista on luettavissa täällä.