Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunta kunnostaa Metsähallituksen retkeilyreitin Simojärven alueella
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunta kunnostaa Metsähallituksen retkeilyreitin Simojärven alueella

WhatsApp-Kuva 2024-05-13 klo 09.54.33_e7b0f414.jpg
13.5.2024 11:03

Ranuan kunta on aloittanut Simojärven alueella Yli-Soppanan ja Korvajokisuun välisen retkeilyreitin kunnostustyöt. Reitillä uusitaan pitkospuita, korjataan siltoja ja parannetaan reittimerkintöjä.

Sillat ovat käyttökiellossa kunnostuksen ajan. Ranuan kunnan verkkosivuilla ja Facebookissa kerrotaan, mitkä sillat ovat pois käytöstä ja kuinka pitkään.

Reitin kunnostaminen valmistuu heinäkuun loppuun mennessä. Kunnan verkkosivuilla ja somekanavilla ilmoitetaan, kun reitti on saatu kunnostettua kokonaan.

Simojärven alueella olevat Metsähallituksen retkeilyreitit ovat huonossa kunnossa. Metsähallitus suunnitteli reittirakenteiden purkamista, koska niiden kunnostamiseen ei ole varattu määrärahoja. Ranuan kunta ja Metsähallitus ovat solmineet keväällä 2024 yhteistyösopimuksen Soppanan, Paason ja Korvajokisuun retkeilyreitistöjen kunnostustöistä. Kunnostustyöt tekee Ranuan kunta vuosien 2024-2026 aikana. Paason reitti on tarkoitus kunnostaa vuonna 2025. 

Kunnan tavoitteena on kasvattaa kuntalaisten luonnossa liikkumista ja mahdollistaa luontomatkailun kasvua sekä pidentää matkailijoiden viipymää.