Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunta saneeraa kolme tietä, nostaa Peurajärven pintaa ja kehittää Honkivaaraa
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunta saneeraa kolme tietä, nostaa Peurajärven pintaa ja kehittää Honkivaaraa

tietyö rakentaminenAdobeStock_493514789_Editorial_Use_Only (2).jpeg
20.1.2023 14:00

Ranuan kunta tekee useita investointeja kuluvan vuoden 2023 aikana.

Peurantien, Vasantien ja Porontien saneerauksesta pyydetään tarjouksia tammikuun aikana. Tiet remontoidaan kolmen seuraavan kesän aikana. Tarkempi aikataulu ja korjausjärjestys selviää urakkaneuvotteluissa valitun urakoitsijan kanssa.

Peurajärven vedenpinnan nostamisesta pyydetään tarjouksia myös tammikuun aikana. Varsinainen työ tehdään kevättalven ja kesän aikana. Urakoitsija tekee Peurajärvelle pohjapadon ja muita ympäristötöitä.

Kesän kynnyksellä alkavat sekä yläaste-lukion että päiväkodin rakentaminen. Päiväkodin urakoitsijaksi on valittu M. Kurtti Oy. Yläaste-lukion urakoitsija valitaan kevään aikana.

Honkivaaraa kehitetään rakentamalla sinne mahdollisuuksia liikunnallisiin aktiviteetteihin: kuntoportaat, frisbeegolf-rata ja tulipaikka.
 
Urheilukentän läheisyyteen rakennetaan parkour-rata ja Kuhan koulun kentälle tulee tekonurmikenttä.

Kunnan alueelle rakennetaan ulkoreittien ja kelkkareittien yhteyteen useita uusia tulipaikkoja sekä kehitetään ja kunnostetaan luontopolkuverkostoa. Osa näistä tehdään omana työnä ja osaan pyydetään tarjouksia urakoitsijoilta.

Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseon pihapiirin ennallistetaan poistamalla puita ja risukkoa.

Lisäksi kunnostetaan muun muassa Portimon lintutorni ja Koirajärven rannassa oleva keittokatos. Koirajärven rannan parkkipaikkaa raivataan ja viihtyvyyttä lisätään. Simojärven eteläpään venesataman aluetta kehitetään siten, että Koirajärven keittokatoksen vieressä voi yöpyä telttaillen tai asuntoautolla.