Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunta tiedottaa: Kemihaaran kylätalon korjaus alkoi
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunta tiedottaa: Kemihaaran kylätalon korjaus alkoi

purkua 2.jpgVanha katos ja kuisti purettiin
19.7.2021 14:50

Kemihaaran kylätalon kunnostaminen alkoi maanantaina Ranuan Piittisjärvellä.

Ensimmäisenä talkoolaiset muun muassa purkivat huonokuntoisen katoksen ja raivasivat pusikoitunutta pihaa. Paikalla oli kymmenen talkoolaista.

Taloa kunnostetaan Kemihaaran kyläseuran voimin ja siihen on saatu maaseudun kehittämisohjelman rahoitusta Peräpohjolan Leaderilta. Ranuan kunta myönsi kyläseuralle korottoman lainan siihen saakka, kunnes rahoitus on saatu. Myönteinen päätös EU-tuesta tuli kaksi viikkoa sitten.

Kyläseuran puheenjohtaja Martti Luiro kertoo, että kunnostuksen ensimmäinen vaihe maksaa hieman yli 30 000 euroa.

- Katon korjaaminen on tärkein. Lisäksi kahvion katon vuoto korjataan ja pihaa muotoillaan.

Remonttisuunnitelmia on myös tuleville vuosille.

- Suunnitelmissa on muun muassa uusia kahvio, rakentaa uusi raja-aita, maalata julkisivu ja korjata tai uusia pihalla oleva kioski. Jatkossa pihalle on tarkoitus tehdä parkkipaikka, Luiro jatkaa.

Tuleviin korjauksiin ei ole vielä saatu rahoitusta, mutta sitä aiotaan hakea.

Kylätalolla on jatkossa tarkoitus pitää erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi kokouksia, juhlia, peijaisia ja kansalaisopiston kursseja.

Kemihaaran kylätalo on rakennettu vuonna 1952. Talo oli alun perin Veitsiluoto Oy:n savottakamppä ja se on tuotu nykyiselle paikalleen Teerikummusta.

Kemihaara on Ranuan kunnan pohjoisosa, joka liitettiin Rovaniemestä vuonna 1917, kun Ranuan kunta perustettiin. Alueeseen kuuluvat Teerivara, Putkivaara, Pohjasperä, Piittisjärvi, Kaisto ja Simojärven ranta Pohjasperästä Välttämönsalmeen saakka.