Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunta tiedottaa: Kunnanhallitus vahvistaa kunnanjohtajan ja johtavan lääkärin palkat
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunta tiedottaa: Kunnanhallitus vahvistaa kunnanjohtajan ja johtavan lääkärin palkat

7.10.2021 9:25

Ranuan uuden kunnanjohtajan Tuomas Aikkilan palkaksi ehdotetaan 7900 euroa. Kyseessä on kokonaispalkka eli sen päälle ei makseta lisiä.

Kunnanhallituksen esityslistalla todetaan, että kuntajohtajan palkkauksen on oltava kilpailukykyinen suhteessa muihin julkishallinnon ja muiden sektoreiden johtajan viroissa työskentelevien palkkatasoon nähden sekä oikeassa suhteessa johtajan alaisten palkkoihin.

Kunnanhallitus vahvistaa Aikkilan palkan ensi maanantaina.

Lisäksi kunnanhallitus käsittelee Aikkilan kanssa neuvoteltua johtajasopimusta. Johtajasopimukseen voidaan kirjata muun muassa työnjaosta kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan välillä sekä siitä, miten viran hoitamiseen liittyvät mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan. Sopimukseen tulee myös erokorvaus, joka maksetaan, jos kunnanjohtajan olisi erottava virastaan. Johtajasopimusluonnos ei ole vielä julkinen. Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen sopimus menee valtuuston päätettäväksi.

Kunnanhallitus päättää maanantaina myös uuden johtavan lääkärin Hannu Köykän palkasta. Ehdotuksen mukaan Köykän tehtäväkohtainen palkka olisi 8725,45 euroa.

Kunnanhallituksen esityslista on luettavissa täältä.