Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunta tiedottaa: Kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtajan palkan ja esittää valtuustolle johtajasopimuksen hyväksymistä
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunta tiedottaa: Kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtajan palkan ja esittää valtuustolle johtajasopimuksen hyväksymistä

12.10.2021 16:35

Ranuan uuden kunnanjohtajan Tuomas Aikkilan palkaksi on vahvistettu 7900 euroa. Kyseessä on kokonaispalkka eli sen päälle ei makseta lisiä. Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti maanantaina.

Kunnanhallituksen mukaan kuntajohtajan palkkauksen on oltava kilpailukykyinen suhteessa muihin julkishallinnon ja muiden sektoreiden johtajan viroissa työskentelevien palkkatasoon nähden sekä oikeassa suhteessa johtajan alaisten palkkoihin.

Lisäksi kunnanhallitus käsitteli Aikkilan kanssa neuvoteltua johtajasopimusta. Johtajasopimukseen on kirjattu muun muassa viran hoitamiseen liittyvien mahdollisten erimielisyyksien ratkaiseminen. Jos kunnanjohtaja menettää valtuuston luottamuksen tai irtisanomismenettely olisi aloitettava muutoin, kunnanjohtajalla on oikeus irtisanoutua ja saada kahdeksan kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus. Erokorvauksen lisäksi maksetaan mahdolliset pitämättömät vuosilomat ja säästövapaat sekä lomakorvaukset. Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle sopimuksen hyväksymistä.

Kunnanhallitus päätti maanantaina myös uuden johtavan lääkärin Hannu Köykän palkasta. Köykän tehtäväkohtainen palkka on 8725,45 euroa. Tämäkin päätös oli yksimielinen.

Kunnanhallituksen pöytäkirja on luettavissa täältä.