Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kuntaan tuli neljä uutta tuulivoiman kaavoitusaloitetta
Kaikki tiedotteet

Ranuan kuntaan tuli neljä uutta tuulivoiman kaavoitusaloitetta

tuulimylly ja tuulivoima talvi suomi.jpeg
27.3.2024 7:27

Ranuan kuntaan on saapunut neljä tuulivoiman kaavoitusaloitetta maaliskuun 2024 aikana.

Metsähallitus on jättänyt kaavoitusaloitteen Nassakan alueesta, jonne on suunniteltu 38 tuulivoimalaa. Winda Energy Oy on jättänyt kaksi kaavoitusaloitetta: Kupinavaara Läntinen ja Kupinavaara Itäinen. Läntisen alueelle suunnitellaan alustavasti noin 30-40 tuulivoimalaa ja itäisen alueelle noin 35-40 tuulivoimalaa. UBRE Wind Bravo Ky:n kaavoitusaloitteessa Paloselänsuon alueelle Haarahiltusen tuulivoimapuistoon suunnitellaan noin 9 tuulivoimalaa.

Winda Energy jätti koko Kupinavaaran alueesta kaavoitusaloitteen jo viime vuonna, mutta veti sen pois sen jälkeen, kun valtuusto oli palauttanut aloitteen takaisin valmisteluun joulukuussa 2023. Taustalla oli usean kuntapäättäjän esteellisyys heidän lähipiirinsä maanomistusten takia. UBRE Wind Bravon Haarahiltusen kaavoitusaloitetta käsiteltiin kunnan kaava- ja maapoliittisessa työryhmässä helmikuussa 2024, mutta työryhmä palautti aloitteen uudelleen valmisteluun. Tämän jälkeen UBRE Wind Bravo pienensi Haarahiltusen hankealuetta.

Maaliskuussa saapuneita kaavoitusaloitteita käsittelee kunnassa ensimmäisenä kaava- ja maapoliittinen työryhmä todennäköisesti toukokuussa. Sen jälkeen aloitteet menevät kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Kaavoituksen aloittamisesta päättää lopulta valtuusto.

Ranuan kunnanhallitus käsitteli neljää aiemmin saapunutta kaavoitusaloitetta maanantaina 25. maaliskuuta. Kunnanhallitus päätti äänestysten jälkeen esittää valtuustolle Suhangon, Ala-Korpivaaran, Rahaselän ja Raatovaaran tuulivoiman osayleiskaavoituksen aloittamista. Valtuusto päättää näistä kaavoitusaloitteista 22. huhtikuuta.

Täältä voit lukea, miten tuulivoiman kaavoitusaloitteen käsittely etenee Ranuan kunnassa.