Etusivu / Ranuan terveyskeskuksen koronarokotustiedote 12.1.2022
Tiedotteet

Ranuan terveyskeskuksen koronarokotustiedote 12.1.2022

12.1.2022 9:09

KORONAROKOTUKSEEN VARATAAN AIKA NUMEROSTA 040-5834400 ARKISIN KLO 8-9 (lasten rokotusten ajanvaraus omalta terveydenhoitajalta).

Huomioithan että myös kolmanteen ja neljänteen koronarokotukseen tulee varata aika. Mikäli puheluusi ei pystytä vastaamaan, kello 8-9 välillä, soittaneille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Huomioithan että salatusta numerosta soitettuihin puheluihin ei voida soittaa takaisin.

5-11 VUOTIAIDEN LASTEN KORONAROKOTUKSET
-Koronarokotetta suositellaan 5-11 vuotiaille riskiryhmään kuuluville lapsille sekä niille 5-11 vuotiaille joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Rokotetta tarjotaan myös kaikille muille tämän ikäryhmän lapsille. Rokotusaika varataan omalta terveydenhoitajalta.
12-15-VUOTIAIDEN LASTEN ROKOTUKSET
-aika varataan omalta kouluterveydenhoitajalta.

THL SUOSITTELEE KOLMATTA KORONAROKOTEANNOSTA:
-Voimakkaasti immuunipuutteisille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
-60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
-Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Neljännet annokset voimakkaasti immuunipuutteisille

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Lääketieteelliset riskiryhmät voi tarkistaa THL:n sivulta.