Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan valtuusto myönsi lainantakauksen eläinpuistolle
Kaikki tiedotteet

Ranuan valtuusto myönsi lainantakauksen eläinpuistolle

13.6.2022 18:02

Ranuan valtuusto on päättänyt yksimielisesti myöntää lainantakauksen Ranuan Seudun Matkailu Oy:lle.

Päätöksen mukaan yhtiön kahden miljoonan euron lainalle myönnetään kunnan omavelkainen 80 prosentin takaus. Takauksesta peritään 1,15 prosentin vuotuinen takausprovisio. Asia oli valtuustossa jo huhtikuussa, mutta se palautettiin takaisin valmisteluun, koska takausprovisiota ei oltu määritelty. Takausprovisio tarvitaan EU:n valtiontukisäädösten takia.

Matkailuyhtiö ottaa lainan Ranuan eläinpuiston korjausinvestointeihin, kuten vesi- ja jätehuoltoon, uuteen rehukeittiöön, jääkarhualueen remonttiin ja uuteen poroaitaukseen.

Valtuusto päätti siirtää tieurakkaan varatun 500 000 euron määrärahan monitoimikeskus Kerkän pihan rakentamiseen. Päätös syntyi yksimielisesti. Kunnanhallitus päätti viime viikolla keskeyttää kolmen tien saneerauksen hankinnan, koska saatu tarjous ylitti selvästi siihen varatun määrärahan. Monitoimikeskuksen piha-alueen rakentaa NCC, jonka tarjouksen kunnanhallitus on hyväksynyt.

Valtuusto hyväksyi myös uuden kuntastrategian pienin muutoksin ja lisäyksin. Kuntastrategiaa esitellään perjantaina 17.6. kello 15. Esittelytilaisuutta voi seurata suorana kunnan YouTube-kanavalla.

Lisäksi valtuusto hyväksyi muun muassa vuoden 2021 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden kunnan hallintoa ja taloutta vuonna 2021 hoitaneille.

Valtuuston tarkastettu pöytäkirja julkaistaan täällä.

 Kokouslähetyksen tallenteen voi katsoa Ranuan kunnan YouTube-kanavalta.