Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan valtuusto päättää uudesta koulusta
Kaikki tiedotteet

Ranuan valtuusto päättää uudesta koulusta

15.9.2022 14:15

Ranuan valtuusto päättää uuden yläkoulun ja lukion rakentamisesta maanantaina 19. syyskuuta. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että uuden yläkoulu-lukion hankesuunnitelma hyväksytään ja rakentaminen käynnistetään hankesuunnitelmassa esitetyllä aikataululla ja toteuttamistavalla. Rakentaminen alkaisi keväällä 2023 ja koulu valmistuisi syksyllä 2024. Rakentaminen maksaisi noin 8,9 miljoonaa euroa. Uusi koulu nousisi vastavalmistuneen alakoulun, Kerkän viereen.

Valtuusto päättää myös matkailun yhteismarkkinoinnin rahojen jaosta. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy Ranuan Seudun Matkailu Oy:n ja Ranuan Matkailuyhdistys ry:n kanssa solmitut erilliset samansisältöiset palvelusopimukset. Sopimukset koskisivat kuluvaa vuotta ja niistä maksettaisiin 10 000 euroa molemmille eli yhteensä 20 000 euroa.

Lisäksi päätettävänä on muun muassa kunnan osakkeiden myyminen Ranuan Kauppakeskus Oy:stä S-Arina Oy:lle 9000 eurolla. Arinan tarkoituksena on lunastaa nykyisen kauppakeskuksen kaikki osakkeet itselleen ja purkaa nykyinen kauppakeskus uuden kaupan valmistuttua.

Valtuuston syksyn ensimmäinen kokous on 19.9. kello 16 alkaen. Kokousta voi seurata Ranuan kunnan YouTube-kanavalla:
https://www.youtube.com/watch?v=Jei0iMKJboM

Valtuuston esityslista on luettavissa täältä:
https://paatoksetd10.ranua.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=202212