Etusivu / Ranuan valtuusto vahvistaa rooliaan tuulivoimakaavoituksessa
Kunnan tiedotteet

Ranuan valtuusto vahvistaa rooliaan tuulivoimakaavoituksessa

11.9.2023 16:39

Ranuan kunnan hallintosääntö uudistetaan 1.10.2023 alkaen. Hallintosääntöön on päivitetty valtuuston rooli tuulivoimaa koskevissa kaavoitusaloitteissa. Valtuusto täsmensi maanantaina 11. syyskuuta tuulivoimaan liittyvää pykälää seuraavasti: valtuusto päättää tuulivoimaa koskevista kaavoitusaloitteista ja kaavoitushankkeiden käynnistämisestä. Lisäksi kuntapäättien kokouspalkkioiden korottaminen siirrettiin yksimielisesti seuraavaan valtuustokauteen. Hallintosääntö uudistettiin muun muassa siksi, koska osa kunnan tehtävistä on siirtynyt hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta. 

Ranuan vanha sairaala puretaan. Ranuan valtuusto päätti muuttaa vuoden 2023 talousarviota siten, että Simontaipaleen vedenottamon rakentamiseen varattu 110 000 euron määräraha siirretään vanhan sairaalan purkamiseksi. Ranuan kunta on vuokrannut kolme rivitalotonttia Sairaalanrannasta. Kahdelle tontille rakentaminen on jo aloitettu ja kolmannelle rakennushanke on suunnitteilla alkuvuoden 2024 aikana. Tämän vuoksi tontilla oleva vanha sairaala täytyy purkaa syksyn 2023 aikana.

Lisäksi valtuusto hyväksyi Ranuan kunnan sijoitustoiminnan periaatteet. Ne tulevat voimaan 1.10.2023. Uudet periaatteet ovat tarpeen, sillä kunnan sijoitussuunnitelmaa ei ole päivitetty vuoden 2013 jälkeen. Valtuusto päätti joulukuussa 2022, että kunnalle tulee laatia sijoitusstrategia. Ranuan kunnan sijoitusomaisuus on vajaat 6,2 miljoonaa euroa.

Ranuan valtuuston syksyn ensimmäisen kokouksen lähetystallenne on katsottavissa Ranuan kunnan YouTube -kanavalla.

Lähetyksen tuottaa Kuriirilainen Oy.

Esityslista ja myöhemmin julkaistava pöytäkirja on luettavissa täällä.