Etusivu / Kunnan tiedotteet / Tuulivoimaselvityksen kuuleminen veti valtuustosalin täyteen
Kaikki tiedotteet

Tuulivoimaselvityksen kuuleminen veti valtuustosalin täyteen

20.9.2022 18:59

Lapin liiton tuulivoimaselvityksen kuulemistilaisuus veti valtuustosalin täyteen väkeä tiistaina 20. syyskuuta. Kiinnostuneita tuli niin paljon, että tuoleja piti hakea toisesta kokoushuoneesta. Paikalla oli noin 50 henkilöä.

Lapin liitto selvittää tuulivoimatuotantoon soveltuvat alueet Lapissa. Kuulemistilaisuuksia on järjestetty aiemmin eri puolilla Lappia ja nyt vuorossa Ranua.  

Ranualta alustavia tuulivoimalle soveltuvia alueita on löytynyt seitsemän. Eniten keskustelua herätti se, että selvityksen aiemmassa versiossa alueita oli kaksi. Tätä arvostelivat ainakin Ulla Ilvesluoto, Erkki Ilvesluoto ja Mikko Sarajärvi.

Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila kertoi olevansa vastuussa siitä, että potentiaalisia alueita on nyt seitsemän.

- Minä olen virkavastuulla toiminut enkä menetä yöuniani tämän takia. Kaikki potentiaaliset hankkeet pitää olla pöydässä. Nämä on niitä hankkeita, joita on iltakoulussa valtuutetuille esitelty, Aikkila vastasi.

Myös tuulivoiman vaikutuksista poronhoitoon kysyttiin useita kysymyksiä. Kävi ilmi, että tutkittua tietoa aiheesta on vielä vähän.

Tuulivoimaselvitys jatkuu seuraavaksi tarkemmalla selvittelyllä.

- Teemme kaikista potentiaalisista alueista kohdekortit, joista pyydetään lausunnot kunnilta ja paliskunnilta. Sen jälkeen aluerajauksia voidaan vielä muuttaa tai joku alue voi jopa poistua. Lopuksi tehdään vielä vaikutusten arviointia ja siitä arviointiraportti, Erika Brusila FCG:stä sanoi.

Maakuntainsinööri Juha Piisilä Lapin liitosta kertoi, että selvityksellä ei ole oikeudellisia vaikutuksia eli se ei ohjaa kunnan päätöksentekoa. Selvitys on kuitenkin kuntien tukena tuulivoimaan liittyvissä päätöksissä.
Ranuan potentiaaliset tuulivoima-alueet kartalla.jpg
Potentiaaliset tuulivoima-alueet Ranualla.