Etusivu / Kunnan tiedotteet / Vanhojen rakennusten purkaminen jatkuu Ranualla
Kaikki tiedotteet

Vanhojen rakennusten purkaminen jatkuu Ranualla

infopoliksen purku 1.jpg
16.11.2022 13:00

Ranualla puretaan kunnan entisiä rakennuksia. Parhaillaan on menossa Infopoliksen ja lukion purkutyöt. Työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.  Urakoitsijana on Mestaripurkajat Oy.

Infopolis rakennettiin alun perin asuntolaksi, myöhemmin rakennuksessa oli kunnan ja muiden tahojen toimistoja sekä asuntoja. 

Infopoliksen ja lukion paikalle on kaavoitettu omakoti- ja rivitalotontteja.

Tien toisella puolella oleva vanha yläaste aiotaan purkaa vuonna 2025. Alueelle on kaavoitettu paikkoja rivitaloasuntoja ja palveluasumista varten.

Lähistöllä sijaitsevat vanha kirjasto ja monitoimitalo ovat myös tyhjillään. Kunta aikoo myydä rakennukset ja jos ne eivät mene kaupaksi, rakennukset puretaan. Tontille on kaavoitettu matkailua palvelevia rakennuksia tai asuntoja.

Rakennukset sijaitsevat Pappilanniemessä Ranuan kirkonkylällä, Ranuanjärven rannalla. Rakennukset hylättiin, koska niissä oli pahoja sisäilmaongelmia.

- Rakennusten sisäilmaongelmien korjaukset ovat osoittautuneet kunnan rakennuksissa ongelmallisiksi eikä toivottuja lopputuloksia niissä ole saavutettu. Kokemusten perusteella kunta ei enää sijoita rahaa riskirakennusten kunnostamisiin, tekninen johtaja Risto Niemelä Ranuan kunnasta sanoo.

Purkutöitä tehtiin Ranualla edellisen kerran viime kesänä ja keväänä, kun vanha kunnanvirasto ja vanha ala-aste laitettiin maan tasalle.