Ranuan osallistuva budjetointi

Tällä sivulla on tietoa Ranuan kunnan osallistuvasta budjetoinnista. Kuntalaisilta kerätään ideoita siihen, mihin 10 000 euroa käytetään kunnan talousarviossa vuonna 2023. Ideoiden perusteella valitaan kohteet, joista eniten ääniä saanut tai saaneet toteutetaan.

Ideoita voit ehdottaa alla olevalla lomakkeella.

Voit lähettää ideoita myös sähköpostilla kirjaamo@ranua.fi tai postilla Ranuan kunta / kirjaamo Keskustie 34 97700 Ranua.

Lähettämällä ideasi suostut siihen, että ideasi voidaan julkaista kunnan verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja tiedotteissa tiedotusvälineille. Lomakkeen kautta kerättyjä henkilötietoja käytetään vain osallistuvaan budjetointiin.

Ehdotuksen toteuttaminen voi vaatia koko 10 000 euron määrärahan tai vain osan siitä. Ehdotusten tulee olla toteuttavissa 10 000 euron määrärahalla, toteutua Ranualla sekä olla kunnan toimivallassa ja säännösten ja lainsäädännön mukaisia.

Otamme ideoita vastaan 19.6.2022 kello 23.59 asti.

Ideointivaiheen jälkeen tehdään toteutettavuusarviointi, jonka perusteella ideoita saatetaan jatkojalostaa yhdessä ehdotuksen tehneen henkilön kanssa, mikäli se on tarpeellista. Äänestysvaiheessa syksyllä 2022 kuntalaiset äänestävät ideasta, johon määräraha tulisi käyttää.

Äänestyksen voittanut idea toteutetaan vuoden 2023 aikana.

Kerro ideasi Ranuan kunnan talousarvioon
 

Tykkää Ranuasta