Ranuan Paras Piha 2023

Ranuan Paras Piha -kilpailun äänestys perutaan

Ranuan Paras Piha -kilpailun äänestys perutaan vähäisen osanottajamäärän takia. Kilpailuun tuli vain yksi ehdokas. Pihoja sai ehdottaa kilpailuun nettilomakkeella tai postitse heinäkuun 16. päivään asti. Ilmoittautuneista pihoista oli tarkoitus valita finalistit, joista yleisö olisi äänestänyt parhaat. Voittajat olisi julkistettu Taiteiden yössä 3.9.2023.

Tuomaristo päätti, että ainoana kilpailuun ilmoittautuneet Aimo ja Helka Kortesalmi palkitaan yhdellä yöllä Ranua Resortin lasi-iglussa.

- Kortesalmien kaunis piha ansaitsee kyllä palkinnon. Harmillisesti emme saaneet ranualaisia, mökkiläisiä ja yrityksiä mukaan esittelemään pihojaan. Hienoja pihoja Ranualta kyllä löytyy, mutta olimme ehkä liian myöhään liikkeellä, miettii tuomariston sihteeri ja kisan tiedottaja, viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas Ranuan kunnasta pohtii.

Ranuan kunnan järjestämän kilpailun tuomareina olivat yrittäjät Paula Erkkilä ja Ritva Sarajärvi sekä rakennusmestari Arto Niemelä, rakennustarkastaja Monica Koukkula ja kunnanjohtaja Tuomas Aikkila.
 
Kunnassa harkitaan nyt, järjestetäänkö kisa vielä joskus tulevaisuudessa.

Kuva Kortesalmien pihalta. Kuva: Helka Kortesalmi

inbound-863568856.jpg

Onko teillä Ranuan Paras Piha?


Ranuan Paras Piha -kilpailu järjestetään jälleen kesällä 2023. 

Ranuan kunnan järjestämän kilpailun tarkoituksena on tuoda esille kauniita pihoja ja kannustaa kyläkuvan siistimiseen. Tuomareina ovat yrittäjät Paula Erkkilä ja Ritva Sarajärvi sekä rakennusmestari Arto Niemelä ja rakennustarkastaja Monica Koukkula. Tuomariston sihteerinä on viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas, joka vastaa myös kisan tiedottamisesta.

Kilpailuun tulee kolme sarjaa, mikäli sarjoihin saadaan vähintään kolme osallistujaa kuhunkin, tai sarjat yhdistetään. Sarjoissa kilpailevat vakituiset asuinkiinteistöt eli kotipihat, vapaa-ajan kiinteistöt eli mökkipihat sekä yrityspihat. Ehdokkaat voivat ilmoittautua netissä tai postitse 22.6.-16.7.2023.

Ilmoittaudu netissä täällä tai postitse osoitteeseen Ranuan kunta Keskustie 34 97700 Ranua. Laita kirjeeseen tai korttiin merkintä "Ranuan paras piha" sekä pihan omistajan tai haltijan nimi ja puhelinnumero sekä pihan osoite. 

Tuomaristo käy ilmoittautumistietojen perusteella valituissa pihoissa heinäkuun 2023 aikana ja valitsee parhaat pihat finaaliin. Finaaliin päässeet pihat julkistetaan kunnan nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.

Yleisö voi osallistua äänestämällä suosikkipihaansa finalistien joukosta joko postitse tai nettilomakkeella 21.7.-11.8.2023. Voittajapihat julkistetaan 2.9.2023 kello 19 Hillatorilla Taiteiden Yössä. Jokaisen sarjan voittaja palkitaan.

Pihan koolla, sijainnilla tai iällä ei ole väliä. Osallistumisen ehtona on, että piha sijaitsee Ranuan kunnan alueella.

Ranuan Paras Piha valittiin edellisen kerran vuonna 2020.

Ranuan Paras Piha 2023 palkinnot


Paras kotipiha:

1 yö Ranua Resortin lasi-iglussa 2 henkilölle (käytettävä 31.10.2023 mennessä)

Paras mökkipiha:
Savustuslaatikko, uistelucombo, Kide riipputuoli ja teline

Paras yrityspiha:
Scheppach MMP150-51 työnnettävä ruohonleikkuri ja kukkaruukkusarja

Palkinnot ovat lahjoittaneet Veke, Ranua Resort, Tarvikekeskus ja RautaNet. Kiitos sponsoreille!

piha puutarha pihatyöt AdobeStock_142150110 (2).jpeg